FŐOLDALRA HÍRLEVÉL A SZÍNHÁZ TÖRTÉNETE-FOTÓK JEGYINFORMÁCIÓ E-MAIL NÉZŐTÉR
  English version
2023. augusztus2023. szeptember2023. október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Nagyszínház
2023. szeptember 27., Szerda
Nincs előadás.

Kamaraszínház
2023. szeptember 27., Szerda
Nincs előadás.

Szobaszínház
2023. szeptember 27., Szerda
Nincs előadás.

Stúdiószínház
2023. szeptember 27., Szerda
Nincs előadás.

Eck Imre Balett-terem
2023. szeptember 27., Szerda
Nincs előadás.


Nagyobb térképre váltásA képre, vagy IDE kattintva megfigyelheti, milyen rálátás nyílik a Nagyszínház színpadára.A Pécsi Nemzeti Színház Támogatói


Látogatók száma:


hspace=0

A Jó és a Rossz kertjében | Az 50 éves Pécsi Balett ünnepi nagyszínpadi bemutatója
balett 2 felvonásbanBemutató előadás: 2010. november 19.

Az előadás időtartama: 1 óra 30 perc

Az előadás műsorfüzete pdf formátumban...
Az előadás plakátja NYOMTATHATÓ (PDF) verzióban letölthető ITT >>

www.pecsibalett.hu

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Molnár Zsuzsa
Asszisztens: Sarah Storer
Próbavezető: Czebe Tünde, Harangozó-díjas
Koreográfus: Cameron McMillan

A zenei felvételen közreműködtek:
Herczku Ágnes - ének, Szirtes Edina Mókus - hegedű, Sturcz András - cselló

Táncolják:
Balássy Szilvia, Domoszlai Edit, Czebe Tünde, Kiss Eszter, Kócsy Mónika, Lendvay Zsóka, Nagy Írisz, Ujvári Katalin,
Dóri István, Harka Máté, Koncz Péter, Kristóf Dávid, Matola Dávid, Molnár Zsolt, Szabó Márton,Tuboly Szilárd

A Pécsi Balett, a Pécs2010 - Európa Kulturális Fővárosa program nagykövete 2010-ben ünnepli megalapításának 50 éves évfordulóját. Vadonatúj és az alkalomhoz méltó, igazán különleges nagyszínpadi bemutatóval zárjuk a jubileumi évet. Cameron McMillan nemzetközileg elismert alkotó A Jó és a Rossz kertjében címmel készít nagyszínpadi koreográfiát a társulat számára. 

A produkció a Pécs2010 - Európa Kulturális Fővárosa program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával  valósul meg.

"Nagyszínpadi koreográfia koncepciójaként már igen régóta gondolkodom a hét főbűn témakörén. A bűnök és a róluk szóló tanítások, melyeket leginkább a katolikus egyházhoz kapcsolunk, s melyek gyökerei a 4. századra vezethetők vissza, jelentős szerepet játszanak a nyugati társadalmak társas érintkezésének rendszerében évszázadok óta.
A tánc egy igen nagyerejű médium, mely képes az emberi lélek finomságait és bonyolultságát a maga eszközeivel bemutatni. A tánc nyelvének segítségével szeretném megmutatni, hogyan van jelen a hét főbűn a ma társadalmának mindennapjaiban; s mindezt oly módon kívánom megjeleníteni és értelmezni, hogy a mai nézők számára releváns és befogadható legyen, mintegy önmagukra ismerjenek.
Egy olyan egyedülálló előadást látok magam előtt, mely egyszerre nyeri el a szakmai finomságokat értő táncrajongók és az előadást megérteni kívánó és szórakozni vágyó széles közönség tetszését." (Cameron McMillan)

Jegyárak:
Nagyszínház 1. rendű2500- Ft.
Nagyszínház 2. rendű2100- Ft.
Nagyszínház 3. rendű1250- Ft.Fotóalbum:
Körtvélyesi László fotói (2010.)

Szereplők:
A Jó és a Rossz kertjében
További előadások:

Cameron McMillan
Táncművész/koreográfus


"A világ táncszínpadának egyik hihetetlenül lenyűgöző és intelligens táncművésze" írta az Observer(UK).

Az új-zélandi Cameron McMillan a melbourne-i balettiskolában kezdte tanulmányait (The Australian Ballet School), majd 1997-ben felvételt nyert az Új-Zélandi Királyi Balett (The Royal New Zealand Ballet) társulatába. Még ebben az évben első helyezést ért el a tokiói "Asian/Pacific International Ballet Competition" balett versenyen. Az Új-Zélandi Királyi Balettben eltöltött években már igen hamar a társulat vezető táncosa lett. Az együttes klasszikus és kortárs repertoárjában egyaránt főszerepeket táncolt (Csipkerózsika, Diótörő, Hamupipőke, James a Sylphide-ben, Jonathan Harker a Drakulában, valamint címszereplő volt a Pán Péterben. A rövidebb, ill. kortárs produkciók közül Mark Morris: Drink to me only with thine eyes, George Balanchine: Allegro Brillante és Agon című munkáiban táncolt, valamint Jiri Kylian, Graeme Murphy, Douglas Wright, és Michael Parmenter koreográfiáiban dolgozott.

2001-ben Londonba költözött az Angol Nemzeti Balett hívására. Itt a klasszikus repertoár szólistájaként dolgozott. Éhsége az új kihívásokra, a kortárs munkákra nem hagyta nyugodni és csatlakozott a Rambert Dance Company társulatához, ahol nemcsak táncművészként, hanem alkotóként is részt vett korunk legizgalmasabb koreográfusainak munkáiban (Christopher Bruce, Michael Clark, Rafael Bonachela, Wayne McGregor, Javier De Frutos,  Merce Cunningham).

2007 óta szabadúszó. Kulcsfontosságú tagja Rafael Bonachela projektjeinek a Bonachela Dance Company együttesnél. A Soledad és az E27SD c. díjnyertes duettek szereplője, olyan nagyszabású produkciók mellet, mint a Voices, a Square Map of Q4, és a The Land Of Yes, The Land Of No. Táncművészi karrierje mellett szabadúszóként tanár, próbavezető és asszisztens is. Rafael Bonachela számos koreográfiáját állította színpadra a világ különböző részein.
Időközben az Új-Zélandi Királyi Balett meghívására Rómeót táncolt, és a
The Bermuda Civic Ballet Coppelia című előadásában Franz szerepét bízta rá.
Turnézott az Australian Dance Theatre-rel Európában Garry Stewart: G c. produkciójával. Táncművészként és koreográfusként egyaránt fontos szereplője korunk táncművészetének.

Táncművészként, bármely együttesről legyen is szó, minden alkalmat megragadott, hogy az alkotás folyamatában részt vegyen, koreográfusi pályáját tudatosan építette a kezdetektől. 1999-ben készítette első önálló koreográfiáját Unsuspecting View címmel, mely az Új-Zélandi Királyi Balett repertoárjára került, s 2001-ben turnézott vele az együttes.

Azóta Cameron négy alkalommal is készített koreográfiát a Rambert Dance Company táncosainak. Ezek egyike a Verge, mely 2006 novemberében bekerült az együttes nagyszínpadi repertoárjába. A jelmezeket a méltán híres divattervező Roland Mouret készítette, a zenét egy kortárs brit zeneszerző, Elspeth Brooke írta. 2007-ben ismét felkérte koreografálni az Új-Zélandi Királyi Balett. 'Equilibrium' című produkcióját óriási elismeréssel fogadta a szakma, az együttes pedig turnézott vele Sydney-ben, Ausztráliában és a kínai Shanghai Nemzetközi Művészeti Fesztiválon.  2007-ben, szintén meghívásra részt vett a Dancelines koreográfiai kurzuson a Royal Opera House-ban és bemutatta  'Quartet' című munkáját a Touch Wood program keretében a The Place-ben, Londonban. Duettjét '…And then, you were gone' címmel Rafael Bonachela táncosai a londoni Southbank Centre-ben mutatták be. Az Intoto Dance együttes felkérésére készítette  'Await 14' c. munkáját. 2010 februárjában mutatja be legújabb koreográfiáját a Transitions Dance Company (Trinity/Laban).

2009 márciusában harmadik helyezést ért el ESO című koreográfiája a Milwaukee Balett előadásában a Genesis International Choreographic Competition elnevezésű versenyen az Egyesült Államokban.

Az egészen különböző klasszikus és kortárs táncegyütteseknek  készített munkái mellett, koreográfusként részt vesz a divatvilág és a könnyűzene projektjeiben. Igazán sokszínű, sokoldalú 21. századi alkotó.


Keresés:


alkotók
előadások
bérletek

- Vezetők
- Színművészek
- Magánénekesek
- Asszisztensek, súgók, ügyelők
- Dramaturg
- A kibővített énekkar
- Szervezési iroda
- Karmester
- Karigazgató
- Örökös tagok
- Titkárság
- Korrepetítorok
- Énekmester
- A Pécsi Balett
- Gazdasági osztály
- Műszaki dolgozók
- GondnokságVendégművészeink szállásáról a Danubius Hotels Group pécsi szállodái, a Hotel Palatinus City Center és a Hotel Pátria gondoskodnak.Színházunk hangtechnikáját az ARTON berendezései egészítik ki

A Pécsi Balett honlapja

A Pécsi Országos Színházi Találkozó hivatalos honlapja

Szállás Pécs, Pécs szállás, Pécsi szállások
- Színpadtechnika
------------------------
Az évad előadásai és a honlapon található összes produkció
------------------------
- SMS küldés
- Parkolási lehetőség

------------------------
- Pécsi Szabadtéri Játékok
- Pécsi Horvát Színház
- Bóbita Bábszínház
- Pécsi Harmadik Színház

Hírlevelünk, színházunk honlapja és a Jegypénztárunknál LCD TV-n látható prezentáció
APPLE (Macintosh)
gépeken készül.


Turisztikai információk Pécs

A Színház története (fotók)

Titkárság
7621 Pécs, Perczel u. 17.
Tel: 72/ 512-660, 512-671

Szervezési iroda
7621 Pécs, Perczel u. 17.
Tel: 72/ 512-675, 211-965
Tel/Fax: 72/ 512-669

A Magyar Színházi Társaság hivatalos honlapjaPuchner Kastélyszálló BikalA Jelenkor folyóirat hivatalos honlapja

A Pannon Filharmonikusok hivatalos honlapja

A Janus Egyetemi Színház hivatalos honlapja

© Pécsi Nemzeti Színház
Minden jog fenntartva.
Az oldalak tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.

Legyen a kezdőlapom!
vissza a főoldalra